Hüseyin YİĞİT Antalya'da Beş Yıldızlı bir otelin Executive Chef görevini yürütürken, tarım sektörüne yatırım yapmak istedi ve doğup büyüdüğü topraklara, Mustafakemalpaşa'nın Güvem Köyü'ndeki arazilerine yaban mersini dikti.
Bu yıl ticari anlamda ilk ürününü hasat eden Hüseyin YİĞİT, elleriyle ürettiği doğal yaban mersini (blueberry) meyvelerini öncelikle otel müşterilerine tattırdı. Kendi ürettiği yaban mersinleriyle süslediği pastalar, yerli ve yabancı turistlerden tam not aldı.
Yaptığı çalışmaları heyecanla Ziraat Postasına aktaran Hüseyin Şef; "İnsan sağlığına sayısız faydası olan yaban mersini meyvesini üretmek mi, yoksa bu değerli meyveyi harika pastalara dönüştürmek mi daha zor?" diye sorduğumuzda hiç düşünmeden "Zorluk şöyle dursun, ikisinden de ayrı ayrı mutlu oluyorum," diye cevap veriyor...